ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Milano blickar tillbaka i höst

Katarina Matsson · 15 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Svenske Lars Nilsson är veckans snackis. Hans första kollektion för Gianfranco Ferré var väldigt elegant, med dyra material, handgjorda skor och Prince of Wales-rutor. 

Svenske Lars Nilsson är veckans snackis. Hans första kollektion för Gianfranco Ferré var väldigt elegant, med dyra material, handgjorda skor och Prince of Wales-rutor.  Foto: Luca Bruno


klar

Artikellänk är kopierad

Vårmodet har inte ens hunnit landa i butikerna innan det är dags att ta en titt på vad nästa höst har att erbjuda. Cafés Daniel Lindström rapporterar direkt från herrarnas modevecka i Milano – och den stora snackisen är en svensk.Toppdesignern Lars Nilsson gick från Nina Ricci till italienska Gianfranco Ferré förra året, och nu har han gjort sin första visning.– Det var en väldigt elegant kollektion med dyra material, handgjorda skor, dubbelknäppta kostymer. Det var jättebra, säger Daniel Lindström.

Nu väntar en omstajling och uppfräschning av hela modehuset.– Det här modehuset kommer att bli ett av de intressantaste det kommande året, säger Lindström.

Största trender i Milano?– Det finns två olika delar. Märken som Burberry och Dolce & Gabbana blickade lite bakåt i tiden. Burberry Prorsums Christopher Bailey var inspirerad av en konstnär från 1900-talets början och Dolce & Gabbana hade gjort en siciliansk arbetare. Jil Sander och Prada å sin sida känns supermodernt.

Färger?– Nej, inte egentligen. Det är mycket svart och grått och djupt marinblått. Burberry visade mycket jordfärgat.

Nya accessoarer?– Allt har blivit lite större. Väskorna har blivit större, vi ser många axelremsväskor i oversize och dyra material som ormskinn. Även skorna har blivit klumpigare, en trend som jag inte gillar.

Vad ska sparas från våren?– I vår ser vi ganska mycket tekniska grejer, som sportiga vindjackor. Kläderna är inte bara snygga, de ska ha funktion också. Även blått i olika nyanser, en tacksam färg att matcha ton-i-ton.

Kändisar på plats?– Det var ett spektakel på Versace när Jay-Z och Beyoncé var där. De var otroligt snygga ihop. De känns som ett riktigt style-couple. De flesta kändisarna lär dyka upp på Armanis visning i dag. Då kommer fotbollsspelarna.

Daniel Lindström gillade Dolce & Gabbanas visning. – De hade gjort en siciliansk arbetare, men i väldigt lyxiga kläder. Lite gubbyxa, fårskinnspälsar och gubbkepsar, säger han.
Daniel Lindström gillade Dolce & Gabbanas visning. – De hade gjort en siciliansk arbetare, men i väldigt lyxiga kläder. Lite gubbyxa, fårskinnspälsar och gubbkepsar, säger han.Foto: Luca Bruno
Burberry andas tidigt 1900-tal...
Burberry andas tidigt 1900-tal...Foto: Luca Bruno
...medan Prada känns framtid.
...medan Prada känns framtid.Foto: Luca Bruno
Snyggast i publiken var helt klart Beyoncé och pojkvännen Jay-Z på Versaces visning.
Snyggast i publiken var helt klart Beyoncé och pojkvännen Jay-Z på Versaces visning.Foto: Antonio Calanni
klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro