ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mildväder i Stockholm och iskyla i norr

Stockholm · 22 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mildare i Stockholm, kyligt i norr och fortsatt blåsigt i Skåne. Så ser vädret ut för veckan som kommer. I Stockholm fortsätter polarkylan över helgen, men från och med måndag blir det lite varmare med ett par plusgrader, enligt Therese Fougström på SMHI. Stockholmare som ska åka norrut över sportlovet kan räkna med uppehåll på lördag, men en hel del snöfall längs med vägarna på söndag och måndag. – Var väl förberedd, ta del av väderrapporterna regelbundet, håll avståndet och ha rätt däck, är de råd Thomas Andersson, pressekreterare på Vägverket, ger till de sportlovsfirare som tänker bila norrut.

I Norrland blir det fortsatt kyligt och ordentligt blåsigt med temperaturer nedåt tjugo minusgrader i fjällen. I Skåne blåser det och snöar så kraftigt nu att Vägverket varnar bilisterna för att ge sig ut på det besvärliga väglaget så länge det vädret håller i sig.

– Landskapet är så platt att det bildas drivor efter en kvart på en nyplogad väg om det snöar, säger Thomas Andersson.

Enligt SMHI kommer det fortsätta att blåsa friskt i Skåne, men den nederbörd som kommer blir troligen regn istället för snö. På tisdagen ser det ut att bli uppehåll på de flesta håll i landet, med chanser till sol på sina håll.

Jonas Cullberg

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro