ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Miljonären har gömt äkta guldskatt – kan du hitta den?

Tomas Lundin · 27 Mar 2013
Uppdaterad 27 Mar 2013
Kistan med guldskatten ligger nedgrävd någonstans i New Mexico.

Kistan med guldskatten ligger nedgrävd någonstans i New Mexico.


klar

Artikellänk är kopierad

Någonstans i vildmarken ligger en skatt värd miljoner nedgrävd. Är det du som listar ut rebusen och hittar den? Multimiljonären Forrest Fenn vill att amerikanerna ska upp ur soffan och ge sig ut på äventyr. Därför har han grävt ner en riktig sagoskatt längs en vandringsled någonstans i bergen norr om Santa Fe i New Mexico.

Kistan är fylld med guldmynt, guldklimpar och smycken som är värda mer än sin vikt i guld. Totalt uppskattas värdet till över sju miljoner kronor. 

Ledtrådarna för att hitta kistan går att hitta i Fenns självbiografi "The Thrill of the Chase". En dikt med nio verser ska små småningom leda en lycklig läsare rätt. 

– Det är tillräckligt svårt för att den inte ska kunna hittas på en gång, men tillräckligt så att det inte är omöjligt att hitta det, säger Fenn enligt Huffington Post.

Som barn älskade Fenn äventyr och han är bedrövad över att dagens unga sitter framför datorer i stället för att gå ut och samla på sig upplevelser. Nu hoppas han att barn och föräldrar ska ge sig ut på skattjakt tillsammans. 

– Ta med dina barn ut i naturen, gå ut och fiska och få bort dem från deras små handhållna apparater, sa han vid ett framträdande i tv-programmet Today Show som fick Fenns webbsida att krascha under trycket från alla nyfikna skattletare.

Fenn, 82, har gjort sina miljoner på att samla och sälja konstverk till kändisar som Ralph Lauren och Robert Redford. Idén till skattgömman fick Fenn när han var cancersjuk och funderade över vilket arv han ville lämna till kommande generationer. Intäkterna från boken går oavkortat till cancerforskning.

Här kan du läsa dikten med ledtrådarna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro