ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Miljonären: 5 framgångstips som hjälper dig i karriären

Anna Åslund · 26 Mar 2018
Uppdaterad 26 Mar 2018

Shervin Razani kom som flykting från Iran till Sverige när han var 8 år. I dag är han en multientreprenör som driver fyra bolag i fyra olika branscher. Oavsett hur din bakgrund ser ut eller vad du drömmer om i framtiden menar Shervin att en viktig nyckel för framgång är att våga lyssna mer på dig själv och mindre på alla andra.

klar

Artikellänk är kopierad

Läs inte – lär dig!

– Många vill veta allt innan man ens har satt igång. Men jag brukar jämföra det med matlagning – du kan läsa hur många recept du vill, men så länge du inte provar själv och råkar bränna kycklingen kommer du aldrig kunna steka den på rätt sätt. Läs på tillräckligt, men du måste också försöka praktiskt. Lär dig den hårda vägen, säger Shervin Razani.

Makt åt dina närmsta

– Du kan inte allt och du kan inte göra allt själv. Ensam är inte stark och tio personer är alltid starkare än en. Jag tycker att det är extremt viktigt att låta folk få göra misstagen själva. När en 25-åring får bestämma själv ser jag att de har viljan och potentialen. Välj noggrant ut dem du litar på och som du vet kan leverera och låt dem köra på utan mikrostyrning. Alla måste ha kul längst vägen, men om du vill bli framgångsrik får du heller inte vara konflikträdd, säger Shervin Razani.

Tänk om när det går bra

– Det som var bra i går behöver inte vara bra i dag. Jag tycker omorganisering är viktigt och tvärtemot storbolagen gör jag om när det går som bäst. Då är alla mottagliga för förändring och har energi till att göra om. I tillväxt kommer inte samma kostym att passa någon längre tid. Det vet alla som har barn som växer. Det handlar om att inte bli för bekväm i det man gör, säger Shervin Razani.

Hitta dina rutiner

– Det kan kännas som en motsägelse, men att alltid börja dagen med samma rutin oavsett humör kan vara det som gör att du kommer igång även när de är motigt. Jag går alltid upp väldigt tidigt och börjar med att svara på de första mejlen vid fem på morgonen. Det innebär att jag hunnit med rätt mycket innan alla andra och efter det kan jag till exempel gå och träna. Ha disciplin genom att hitta det du behöver för att komma i gång, säger Shervin Razani.

Lyssna inte på andra

– Det finns så många som ger så dåliga råd. Lyssnar du för länge på vad alla tycker kommer du till slut att radera dina egna åsikter och din självkänsla. Hör vad andra säger, men ta inte för många råd. Våga lita på dig själv. Det viktigaste för att nå framgång är att vara uthållig och fortsätta brinna för det du gör. Då finns det inget utrymme för att tänka för mycket på alternativ och andra möjligheter, säger Shervin Razani.

pil
Om Shervin Razani

Utbildning: Civilekonom.

Gör: Entreprenör och driver eget sedan 12 år tillbaka. Driver i dagsläget rekryteringsföretaget Jurek, hotellet Novi i Visby, eventbyrån Life event och investmentbolaget Arya invest.

Bakgrund: Kom till Sverige från Iran 1986 och växte upp i Husby och Rinkeby.

Shervin Razani om att tjäna sin första miljon: ” När jag nådde min första miljon ville jag inte röra den eftersom jag ville fortsätta att se sjusiffrigt på kontot. Jag vet inte hur många gånger jag loggade in för att se att det stämde. Det tog ett tag innan jag gjorde något med pengarna.”

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro