ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Miljonsatsning ska gynna miljöprojekt

Aron Andersson · 16 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Unga cleantechbolag ska stärkas med 15 miljoner kronor. Pengarna ska gå till affärsutveckling och inkubatorer.– Det är ett projekt som löper hela 2010 ut, säger Peter Strömbäck, vd för koncernen Innovationsbron.De ska arbeta med investeringen som riktas mot inkubatorer. Den är del av en större satsning på 40 miljoner kronor. Projektet ska dra i gång i september och kommer till stor del gå ut på att investera i sådana företag som redan finns på inkubatorerna i dag.– Det finns ett antal satsningar som ser ganska lovande ut. Vi ska försöka hitta processer och använda den affärsutveckling vi har för att lyfta några satsningar ytterligare.

Arbetet kommer även att innebära en del omställningar då miljöteknik kan skilja sig något från vanlig teknikutveckling. Många investeringar är väldigt stora.– Jag tror att man måste tänka i hållbarhetstermer som ställer nya krav och villkor. Uthålligheten kräver en del nytänk, säger Peter Strömbäck.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro