ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Miljonsvindlade – inifrån rättspsyk

Katarina Arnstad Elmblad · 10 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att den 40-åriga kvinnan sitter inlåst på en rättspsykiatrisk avdelning dömd till sluten psyk-iatrisk vård har hon under flera år ostört kunnat ägna sig åt grova bedrägerier. Åldringar över hela landet har lurats på närmare 1 miljon kronor. Kvinnan har med hjälp av en mobiltelefon ringt upp äldre personer och förmått dem att lämna ut sina kontonummer.

KÖPTE UNDERKLÄDER Med hjälp av kontonumren har kvinnan beställt varor för närmare 1 miljon kronor, bland annat underkläder från NK i Stockholm, parfymer och tekniska produkter. Hennes kumpaner har sedan hämtat ut varorna.

SVÅRT ATT KONTROLLERA Mats Sjölund, kriminalinspektör vid ekobrottsroteln i Västernorrland, är mycket upprörd över att patienter dömda till sluten psykiatrisk vård har tillgång till mobiltelefon inne på avdelningen. Erik Söderberg är chefsöverläkare på rättspsykiatriska region-kliniken i Sundsvall där kvinnan är patient. – Vi har nu förbjudit enskilda patienter att inneha mobiltelefon, men det är nästan omöjligt att kontrollera om det efterlevs.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro