ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Miljöpartiet går till val på en generösare flyktingpolitik

Filip Joelsson · 25 Mar 2018
Uppdaterad 25 Mar 2018
Miljöpartiet går till val på att förmildra den stränga migrationslagstiftning som finns i dag och fram till 2019.

Miljöpartiet går till val på att förmildra den stränga migrationslagstiftning som finns i dag och fram till 2019. Foto: TT/IBL


Miljöpartiet vill ha en mer generös anhöriginvandring och att skyddsbehövande ska kunna få permanenta uppehållstillstånd. Det går att läsa i deras valmanifest, rapporterar Ekot.

klar

Artikellänk är kopierad

Miljöpartiets ledning har pekat ut sex områden som prioriteras i deras valrörelse. Bland punkterna nämns en mer generös anhöriginvandring än vad som finns i dag, och att skyddsbehövande ska kunna få permanenta uppehållstillsånd. Uppgifterna kommer från partiledningens förslag till valmanifest, som Sveriges Radio tagit del av.

För tillfället finns en strängare migrationslagstiftning i Sverige som gäller fram till 2019, och som miljöpartiet står bakom som regeringsparti. Det vill man ändra på.

– Vi är tydliga med att erkänna att det här inte är en politik som vi hade fört om vi varit själva. Men vi är i ett läge där regeringssamverkan också innebär väldigt tuffa och svåra kompromisser, sade språkröret Gustav Fridolin när förändringarna hade presenterats 2015, till Sveriges Radio.

Miljöpartiet går också till val på att bygga banor för snabbtåg,  införa skatt på antibiotika, att avveckla pensionärståg samt avskaffande av vapenexport till diktaturer.

Valmanifestet är i nuläget endast ett förslag, och beslut om den antas eller inte kommer vid partiets kongress i maj. Fram tills dess kan medlemmarna i partiet tycka till om innehållet.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro