ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Miljöpartiet utsattes för flygkupp

Filip Joelsson · 29 Aug 2018
Uppdaterad 29 Aug 2018

Foto: IBL


På tisdagskvällen kunde göteborgare som vände blicken mot himlen se ett flygplan flyga runt med en banderoll och texten "Rösta på miljöpartiet". "Någon vill skämta med oss", säger Helena Munter, kommunikatör för Miljöpartiet Göteborg, till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Under tisdagskvällen flög ett mindre flygplan runt i luftrummet ovan Göteborg med en banderoll som visade budskapet ”Rösta på Miljöpartiet”, skriver Aftonbladet.

Miljöpartiet, som varit drivande i frågan om en flygskatt, och som manar svenskarna till att flyga mindre, vill dock inte kännas vid att det är dem som ligger bakom ”kuppen”.

– Det är antingen någon som vill skämta eller misskreditera oss, säger Helena Munter, kommunikatör för Miljöpartiet Göteborg, till Aftonbladet.

Trots tilltaget tror Munter inte att det kommer att skada Miljöpartiets valrörelse.

– Ärligt talat tror jag att folk fattar att det inte är vi som ligger bakom det här och att vi är offer för någon annans sarkasm. Om det skulle påverka oss negativt tror jag att det bara är bland folk som redan vill misskreditera oss.

Flygkuppen sker dryga veckan efter Expressens avslöjande om att Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin har flugit för 1,5 miljoner kronor under pågående mandatperiod.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro