ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Miljöpartiet vill ändra på lagen för elsparkcyklar

Metro.se · 11 Sep 2019
Uppdaterad 11 Sep 2019

Kritiken mot elsparkcyklarna i storstäderna har varit kraftig under det senaste året. Nu vill Miljöpartiet ge kommuner större makt för att hantera situationen. Det rapporterar SR Ekot.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan elsparkcyklarna gjorde entré i de svenska storstäderna för drygt ett år sedan har debatten kring deras vara eller icke vara gått på högvarv. I dag finns sparkcyklarna i flera svenska storstäder och fram tills nyligen har reglerna kring fordonen varit oklara. Men för ett tag sedan kom SKL och Polisen fram till att kommunerna inte får utfärda specifika regleringar eller tillståndskrav för elsparkcyklarna eller bolagen bakom dem.

LÄS MER
Efter olyckor och dödsfall – elsparkcyklar mindre miljövänliga än bussar

Nu vill det miljöpartistiskt trafikborgarråd i Stockholms stad, Daniel Helldén, införa nya lagar kring elsparkcyklarna, rapporterar SR Ekot.

– Till exempel skulle vi vilja ha möjlighet att kräva tillstånd för att ställa ut elsparkcyklar – någon typ av licens för bolagen. Då skulle vi kunna kräva av dem att själva ta hand om felparkerade elsparkcyklar. Vi skulle också ha möjlighet att begränsa antalet elsparkcyklar och aktör, och det tror jag skulle ge bättre ordning på stan, säger han till radion.

LÄS MER
Efter första dödsfallet – nu vill myndigheten förbjuda elsparkcyklar
klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro