ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Min dotter kunde dött”

Katarina Arnstad Elmblad · 12 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Veronica Kambusi med åtta månader gamla Lysette, och den sorts barnmat hon numera inte ger till sitt barn.
Veronica Kambusi med åtta månader gamla Lysette, och den sorts barnmat hon numera inte ger till sitt barn.Foto: Mattias Holgersson

När Veronica Kambusi öppnade barnmatsburken från Semper gjorde hon en fasansfull upptäckt. En glasbit stor som en tumnagel låg i lasagnen.– Den hade kunnat skära upp halsen på min dotter, i värsta fall kunde hon ha dött, säger Veronica.

Det var när Veronica skulle mata sin åtta månader gamla dotter Lysette som hon plötsligt såg något som blänkte och såg vasst ut.– Jag blev jätteorolig och i dag tänker jag på vad som kunde ha hänt. Min dotter är mitt allt.

Glasbiten skickades till Semper och Veronica ringde upp barnmatstillverkaren för att få en förklaring.– De har varit jätteotrevliga mot mig och har inte kunnat förklara hur det är möjligt att en stor glasbit kan hamna i en barnmatsburk, säger Veronica argt.Hon kommer aldrig mer att köpa någon produkt från Semper.– Nu gör jag egen mat till Lysette.

Det har gått en månad sedan den allvarliga incidenten inträffade och fortfarande har Veronica inte fått vare sig ursäkt eller ersättning från Semper.– Det är så dåligt, säger hon.

Semper: Det är ytterst ovanligt

Det är inte första gången en förälder upptäcker en glasbit i en barnmatsburk från Semper.Men det är första gången glasbiten varit stor som en tumnagel.– Det har hänt förut, men det är ytterst ovanligt, säger Christina Lindén, informations­ansvarig på Semper.

Hon har stor förståelse och respekt för Veronica Kambusis ilska och oro.– Men det är med lättnad vi kan konstatera att ingenting hände. Den var ju lätt att upptäcka eftersom den hade den storleken, säger Christina Lindén.

Hur glasbiten kunde hamna i barnmatsburken kan ingen på företaget förklara.– Vi fortsätter att analysera vad som kan ha hänt, detta är en jätteallvarlig sak för oss.    

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro