ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Min man prioriterar sin Iphone framför mig

metro · 10 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Sofia Talvik - Artist

klar

Artikellänk är kopierad

Handen åker ner i fickan och fiskar upp något svart och blankt. Ingen ringsignal, inget plingplong som indikerar ett sms har föregått handlingen. Fingrarna glider över skärmen och med en lätt skakning uppdateras Facebook. För vad ska man annars fördriva tiden med medan man går till tunnelbanan?

Eller som min man sa till mig när jag bad honom sluta fingra på sin Iphone när vi satt på  ett kafé för ett tag sedan: ”Men om du också hade haft en hade vi ju kunnat chatta med varandra nu”. Ta det inte på fel sätt. Det är inte så att jag hatar Iphone på något vis. Jag menar, jag har ju till och med min egen Sofia Talvik-Iphoneapplikation till försäljning i App Store. Men ingen Iphone.

Och jag skulle väl inte säga nej om jag fick en, men jag har bara liksom aldrig varit intresserad av telefoner med en massa funktioner. Jag förstår inte varför jag ska ha kaloriräknare, radio, kamera och spel i något jag ska ringa med.

Kalla mig gärna gammalmodig men jag har inte blivit Iphonefrälst ännu.

Jag funderar på hur man skulle kunna göra Iphonen ännu mer attraktiv för dess användare. Kanske komma på ett sätt att operera fast den i handen? Eller varför inte göra den kompatibel med avancerade onlinespel? Då  skulle alla ”WoW”-are och ”counterstrikare” med gott samvete kunna lämna huset. Jag har hört historier om tjejer som fött barn medan deras män suttit bredvid och spelat ”World of warcraft” på en laptop. Det kallas tydligen spelmissbruk. Men vad kallas det att inte för en sekund kunna slita sig från sin Iphone? Iphonemissbruk?

Om du har Iphonen under kudden känner den av din sömnrytm och väcker dig när du är som mest utvilad. Den berättar när du inte tränat tillräckligt hårt, och vilken restaurang du ska gå på i kväll.

Vi andra står oförstående bredvid. ”En öl? Nähä, du har en Idrunkapplikation i Iphonen.”Kanske borde jag starta en stödgrupp för alla oss Iphone widows. Men då är det nog någon som uppfinner en Iwife-app...

+ Sofia Talvik-appen. Ska man ha en Iphone kan man åtminstone unna sig den bästa appen.– Att jag inte har en Iphone. Egent­ligen är jag nog bara avundsjuk innerst inne.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro