ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mina bröst gör att jag är portad från den feministiska klubben

Metro · 21 Okt 2015
Uppdaterad 21 Okt 2015

Foto: Lisa Höök


Mina åsikter viftas bort och tas inte på allvar, på grund av hur jag ser ut. För att klassas som en äkta feminist får man nämligen inte ha långt blont hår, använda smink eller ha opererat brösten, skriver bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Vi har alla olika uppfattningar om vad feminism står för, det är en sak som är säker. För mig betyder det jämställdhet mellan män och kvinnor, men även mellan kvinnor och andra kvinnor. För tyvärr är det inte jämställt mellan oss kvinnor i dag, eftersom alla inte har samma rätt att kalla sig feminist hur som helst. Jag har inte den rätten på grund av mitt utseende. Det är nämligen så att man måste se ut på ett visst sätt för att få vara med i klubben. Man får alltså inte ha långt blont hår, använda smink och absolut inte ha opererat brösten. Jag är ju så gott som portad från den feministiska klubben för evigt.

► LÄS MER: "Tack Sverige, ni gjorde mig till feminist"

Det känns som att mina åsikter viftas bort och inte tas på allvar, på grund av hur jag ser ut. Är det inte exakt det vi borde jobba emot? Att tjejer och kvinnor inte tas på allvar på grund av hur vi ser ut? Och har vi inte kommit så pass långt att vi har förstått att man inte ska döma någon baserat på personens utseende? Det verkar inte som det, då jag dagligen blir dömd baserat på hur jag ser ut, både av kvinnor och män. När jag visade upp min smått stubbiga armhåla på Instagram verkade folk bli helt tokiga, det var som att det var något fel på bilden. Inte det faktum att jag hade hår i armhålan, utan att armhålan tillhörde en tjej som såg ut som jag. Det gick inte ihop. Över 1 000 förvirrade kommentarer strömmade in, folk var så fascinerade. Och äcklade, vilket är helt sjukt egentligen. Det är ju bara hår trots allt. 

I dag vill inte unga tjejer förknippas med feminism, det har blivit något dåligt och något extremt. Tjejer verkar inte förknippa ordet med just jämställdhet och rättvisa, utan de förknippar det med ett utseende och ett sätt att leva på. De förknippar det med extremisterna. Det vill säga kvinnorna som sätter reglerna för hur man ska se ut ifall man ska klassas som en tvättäkta feminist: kort hår, håriga ben, håriga armhålor samt en bitter attityd mot allt och alla. För den typen av feminister finns, och det är de som bestämmer över vilka som får vara medlemmar i deras lilla klubb. Men ärligt talat, känns det inte väldigt omodernt? Samhället utvecklas, varför gör inte synen på feminister det också? Det är verkligen dags nu.

► LÄS MER: "Vänstern smutsar ner ordet feminism"

Att vi kvinnor jobbar emot varandra är ett större problem än att Göran, 45, objektifierar mig på Instagram. Vi måste förändra vår syn på varandra innan vi lägger fokus på hur män och samhället ser oss. Det är dags för kvinnor att växa upp och inse att vi inte går i högstadiet längre. Just nu känns det som att jag försöker passa in i den coola gruppen, och så ska det inte vara. Så ska ingen behöva känna.

Alexandra "Kissie" Nilsson

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro