ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minderårig flicka misstänkts ha våldtagits – trakasserades i skolan efter polisanmälan

Hugo Ewald · 9 Okt 2017
Uppdaterad 9 Okt 2017
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix/TT


En pojke i 15-årsåldern misstänkts ha våldtagit en minderårig flicka i Kronoberg. Efter att polisanmälan gjorts har flickan, som nu bytt skola, utsatts för trakasserier och hot.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i år ska en 15-årig i Kronobergs län ha tryckt upp ett finger i en minderårig flickas underliv. Eftersom åklagaren bedömer att kränkningen är att likställa med samlag står nu pojken åtalad för våldtäkt mot barn, rapporterar Smålandsposten. Pojken nekar till brott. Bevismaterialet består bland annat av filmer.

– Den åtalade gärningen är inte dokumenterad men det finns filmer från tillfället, säger kammaråklagaren Jonny Philipsson till Smålandsposten.

De två personerna ska ha gått på samma skola vid tidpunkten och pojken tvingades lämna skolan efter att händelsen ägt rum. Efter att ha anmält den misstänkta våldtäkten ska flickan ha blivit utstött och utsatt för trakasserier, enligt en utredning som Diskrimineringsombudsmannen gör om skolan.

Enligt Smålandsposten har kommunen i ett yttrande skrivit att en serie rykten gällande den misstänkta våldtäkten spridits. Elever ska ha uttryckt negativa ord som rör den misstänkta våldtäkten, bland annat ska en person ha puttat in flickan i en dörrkarm och sagt att man ”måste passa sig” efter ”det finns risk för att bli anmäld”.

Skolan i fråga ska ha upprättat en serie incidentrapporter som rör diskriminering och kränkande behandling, som bland annat lett till att en elev blivit avstängd efter att hen sagt att den utsatta eleven är en lögnare. Hon ska också ha fått meddelanden där hon uppmanats att ”ta tillbaka anmälan”.

Sedan en tid tillbaka har även den utsatta eleven kommit att byta skola.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro