ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minderårig misstänkt för daghemsbrand

Stockholm TT · 20 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Vi har gjort en insats i natt och säkrat viss bevisning, men vi gör inga gripanden, säger Pierre Voltaire, stationsbefäl vid Handenpolisen till TT. Det var efter vittnesuppgifter som misstankarna riktades mot personen. En husrannsakan hemma hos den misstänkte gjordes under natten.

Enligt ett tips till polisen kan branden ha samband med utgången av söndagens val.

En flicka som vill vara anonym har för oss berättat att hon på en blogg på internet läst om att en byggnad skulle brinna i Haninge om alliansen vinner valet, sade Pierre Voltaire tidigare.

Polisen misstänkte tidigt att branden var anlagd. -Om fem byggnader börja brinna en sådan här kväll tyder det på att en pyroman varit framme, säger Pierre Voltaire. Räddningstjänsten fick larmet klockan 22.30 och brandmän från tre stationer bekämpade elden.

Fem av de sju byggnader som tillhör daghemmet var övertända när brandkåren kom till platsen. Elden spred sig och samtliga byggnader förstördes.

Haninge kommun informerade på sin hemsida om att barnen från förskolan Skeppet i stället skulle tas om hand i Hagaskolan, som ett provisorium under måndagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro