ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mindre elfel på Cheneys plan

Stockholm TT · 25 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Problemet upptäcktes när planet med den amerikanske vicepresidenten hade lämnat Australien på söndagsmorgonen. Men det handlade bara om ett mindre fel i elförsörjningen, sade den amerikanske vicepresidentens taleskvinna Lea Anne McBride vid tankningsuppehållet i Singapore.

Hon tillade att mellanlandningen med Air Force 2-planet var planerad. -Vi har inte ändrat rutt. Australiens premiärminister John Howard sade efter Cheneys start från Sydney att Air Force 2 enligt vad han fått veta dirigerats om till Singapore på grund av det då inte angivna tekniska problemet.

McBride sade att det var fråga om ett fel med elförsörjningen. Besättningen tog kontakt med Sydney och rapporterade felet. Men problemet var inte så allvarligt att det ledde till att Cheney inte längre kunde kommunicera med omvärlden, framhöll hon.

Vita husets taleskvinna Emily Lawrimore sade i Washington att planet fått problem med en generator men i övrigt fungerar som det ska.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro