ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mindre ersättning till en större grupp

TT · 16 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För innevarande år minskar statens kostnader för utgiftsområdet som berör arbetsmarknaden med 3,1 miljarder kronor, jämfört med prognosen från i höstas. Det förklaras av att utgifterna för arbetslöshetsersättningen sjunker snabbare än beräknat, eftersom prognosen för arbetslösheten har reviderats ned.Men för de kommande tre åren ökar utgifterna med netto cirka sju miljarder kronor. Anledningen är regeringens program för långtidsarbetslösa (jobb- och utvecklingsgarantin) och jobbgarantin för ungdomar.-Det handlar om en större målgrupp än i dag, säger Fredrik Östbom, politiskt sakkunnig på arbetsmarknadsdepartementet. Totalt uppgår merkostnaderna för dessa program till runt 10,8 miljarder kronor under 2008- 2010.

Men samtidigt minskar utgifterna för arbetslöshetsförsäkringen för dem som kommer att ta del av programmen så att nettokostnaden hamnar på runt sju miljarder kronor.-De kommer att få lägre ersättning än vad de har i dag, säger Fredrik Östbom.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro