ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minecraftmiljardären om misslyckade dejtinglivet: Tinder fungerade inte”

Emma Kirkhoff · 3 Mar 2015
Uppdaterad 3 Mar 2015
Markus Persson blev mångmiljardär när han sålde sitt spelbolag till Microsoft.

Markus Persson blev mångmiljardär när han sålde sitt spelbolag till Microsoft. Foto: AllOverPress


Minecraftskaparen Markus "Notch" Persson blev mångmiljardär när han förra året sålde sitt spelbolag till Microsoft. För amerikanska Forbes berättar han nu om sina dyra festkvällar och varför dejtingappen Tinder fungerar dåligt i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Den svenske spelmiljardären och Minecraft-stjärnan Markus ”Notch” Persson, 35, är i år med på den amerikanska tidskriften Forbes lista över världens rikaste personer. Det tack vare att han förra året håvade in 18 miljarder kronor när han sålde sitt succébolag Mojang till Microsoft.

LÄS MER
Svenska Minecraftgrundaren bjöd över Beyoncé – köpte galet lyxhus i Beverly Hills för 530 miljoner kronor

I en lång intervju med den amerikanska tidskriften Forbes ger Markus Persson nu en inblick i sitt liv efter försäljningen. Han förklarar också varför han har blivit känd för att spendera upp emot 180 000 dollar, motsvarande 1,5 miljoner kronor, på en festkväll i Las Vegas.

– Att festa är inte ett vettigt sätt att bränna pengar, men det är kul. När vi var unga hade jag inga pengar alls. Då tänkte jag att om jag någonsin blir rik ska jag inte bli en av de där tråkiga rika människorna som inte spenderar några pengar, säger Markus Persson till Forbes.

LÄS MER
Microsoft köper Minecraft för 18 miljarder kronor

Utöver att festa fokuserar Notch nu också på sitt kärleksliv. 2012 skiljde han sig från sin dåvarande fru, efter bara ett års äktenskap. Nu letar han efter en ny kärlek och har bland annat testat den populära dejtingappen Tinder. 

– Jag försökte att använda Tinder, det fungerade inte. I Sverige är det hemskt, det finns bara typ fyra personer där, säger han till Forbes.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro