ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Miniprojektor duglig för mer än Power Point

Jonas Ryberg · 3 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Den ryms i väskan även om reklamen antyder att den är mindre än så – och det är främst resande miniprojektorn är till för.

Den ryms i väskan även om reklamen antyder att den är mindre än så – och det är främst resande miniprojektorn är till för.


klar

Artikellänk är kopierad

FILMVISARE. Samsungs nya LED-projektor SP 400 B DLP är inte riktigt så fickvänlig som reklamen påstår. Men med yttermått på runt 15x6,4x14 centimeter känns den i alla fall okej att stoppa i väskan. Tyvärr är strömadaptern nästan lika stor och tung som själva projektorn. Men det är ändå enkelt att gilla den lilla projektorn.

Främst är den så klart tänkt för den som har många Power Point-presentationer att ta i tu med på resande fot. Men även för den som inte vill söva sin publik med lättast möjliga utrustning så är en miniprojektor en trevlig bekantskap.

Tillsammans med till exempel en Play Station Portable är det enkelt att fixa biostund i sovrummet eller barnkammaren. Färger, svärta och skärpa blir helt okej även utan duk mot en vit vägg, eller varför inte i taket. Med duk blir kvaliteten så klart bättre.

Projektorn kan anslutas till dator och spelkonsol. Ty-värr är anslutningarna begränsade till kompositkabel eller VGA-kontakt. Både s-video och DVI saknas. SP 400 B fungerar heller inte klockrent när vi testar tillsammans med Xbox. Filmvisning flyter fint, men när ett spel startas går det inte att se hela bilden utan grova störningar.

Största fördelen och största problemet är LED-lamporna som används. De ger låg strömförbrukning och lång livslängd utan dyra lampbyten. Men i gengäld krävs ett ganska mörkt rum för att bilden ska bli bra. Ett klart plus är den inbyggda högtalaren som presterar bra för sin ringa storlek.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro