ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ministern: Jag har bott svart

Caroline Wetterborg · 29 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011

Beslut om nya hyresrätter i Råcksta klubbas i dag.Bostadsminister Stefan Attefall erkänner att han bott svart i sin ungdom. Jag har hankat mig fram”.

klar

Artikellänk är kopierad

  I dag klubbas ett beslut om att bygga nya hyreslägenheter för ungdomar i Råcksta. Bostadsbristen bland unga har länge varit stor, något som även bostadsministern Stefan Attefall (KD) har haft erfarenhet av. När han i går besökte ett annat hus med ungdomslägenheter i Huddinge berättade Attefall att också han har stått i bostadskö och tidigare hyrt svart. – Jag har hankat mig fram med andrahandsboenden, ibland utan lov från hyresvärden, säger Stefan Attefall. Ungdomslägenheter i Huddinge är ett bra exempel på att det går att pressa produktionskostnaderna och bygga billigt för unga, menar ministern. – Från statens sida hjälper vi till med förenklade byggregler. Kommunerna måste fram med mark, säger han.  Bakom lägenheterna i Huddinge och det kommande byggprojektet i Råcksta står kommunala bostadsbolag och organisationen Jagvillhabostad.nu. Lägenheterna är små och har lägre hyra. – Bostadsministern ska se att det går att satsa på att bygga för unga. Det finns byggprogram för äldre, vi vill se samma för unga, säger Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare på Jagvillhabostad.nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro