ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ministern rasar mot SD-reklamen: "Historieförfalskning i Goebbels anda"

Sophie Tanha · 14 Maj 2019
Uppdaterad 14 Maj 2019

Foto: Skärmdump/Björn Nordqvist


Sverigedemokraternas nya reklam i Stockholms tunnelbana har väckt många reaktioner. Justitieministern Morgan Johansson (S) reagerar kraftigt mot kampanjen som menar att Socialdemokraterna hjälpte Nazityskland under andra världskriget.

klar

Artikellänk är kopierad

Budskapet i Sverigedemokraternas nya reklamkampanj är att det inte är första gången Socialdemokraterna hjälper Tyskland att ta över Europa. Nu kommenterar justitieminister Morgan Johansson (S) reklamen i en serie inlägg på Twitter där han drar paralleller till Joseph Goebbels som var Hitlers propagandaminister.

LÄS MER
Tusentals i protest mot SD-reklam i tunnelbanan

– Det är en vämjelig kampanj, men det är också ett tecken på en oro i SD över att det inte går så bra. Då tar extremisterna över helt, skriver justitieministern i ett av inläggen.

Åkesson: ”Förbannat trött på Löfven”

I ett videoklipp publicerat på Sverigedemokraternas Facebooksida kommenterar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kampanjen:

– Man kan tycka att det är lite förenklat och så, det är det naturligtvis. Men det är också ett sätt att få igång den här debatten på riktigt. Jag är så förbannat trött på Stefan Löfven och Socialdemokraterna, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Tanha
Sophie Tanha
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro