ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ministern svarar: Jag är inte en rymdödla

Tomas Lundin · 18 Feb 2014
Uppdaterad 1 Jul 2014
Ministern svarar: Jag är inte en rymdödla Inte en ödla, om man får tro ministern själv.

Ministern svarar: Jag är inte en rymdödla Inte en ödla, om man får tro ministern själv. Foto: TT Bild


Nya Zeelands premiärminister John Key fick avsätta tid i kalendern för veterinärbesök efter påståenden om att han i själva verket är en ödla.

klar

Artikellänk är kopierad

Ministern svarar: Jag är inte en rymdödla 
  Ödlor förklädda till människor i originalversionen av tv-serien ”V” från 1980-talet.
Ministern svarar: Jag är inte en rymdödla Ödlor förklädda till människor i originalversionen av tv-serien ”V” från 1980-talet.Foto: TT Bild

Enligt önationens ”Official Information Act” från 1982 har medborgare rätt att kräva svar från myndigheter och myndighetspersoner inom 20 dagar. Shane Warbrooke från Auckland använde det för att fråga premiärministern John Key om han var en ödla. På den tjugonde dagen kom svaret.

– Efter att jag fått den direkta frågan vidtog jag den ovanliga åtgärden att inte bara träffa en läkare, utan även en veterinär. Båda har bekräftat att jag inte är en reptil, meddelar premiärministern enligt 3 News i Nya Zeeland.

Han tillägger att han aldrig varit på ett rymdskepp och inte heller har särskilt lång tunga.

Det finns på fullt allvar en rörelse som tror att många av världens ledare är ödlor från stjärntecknet draken förklädda till människor. 

Drottning Elizabeth av England ska enligt dessa inte bara ha blått, utan även kallt blod i ådrorna och förre presidenten George W. Bush sägs vara närmare släkting med Texas skallerormar än statens övriga invånare, något vissa av hans belackare kanske vill hålla med om.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro