ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minskad vinst för SAS

TT · 8 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Avvecklingen av Dashplanen kostar 600-700 miljoner kronor

klar

Artikellänk är kopierad

Flygbolaget SAS redovisar en vinst före skatt på 536 miljoner kronor under tredje kvartalet.

Under motsvarande period i fjol blev resultatet 851 miljoner kronor.Intäkterna steg något till 16,8 miljarder kronor jämfört med 16,3 miljarder kronor.

Året har tyvärr präglats av ett flertal negativa händelser som påverkat våra kunder och våra medarbetare samt även haft en negativ resultateffekt. Jag är dock övertygad om att vi kommer att gå stärkta ur detta", skriver vd Mats Jansson i rapporten.

Miljontapp för DashplanenSAS väntar sig att passagerarantalet kommer att öka under 2007 på de flesta av koncernens marknader. Fjärde kvartalet kommer att påverkas med cirka 400-500 miljoner till följd av avvecklingen av Dashplanen."Osäkerhet kvarstår dock om styrkan i tillväxten, konkurrenssituationen framöver samt utvecklingen av flygbränslepriserna", skriver Mats Jansson i rapporten.

De totala kostnaderna för avvecklingen av de 27 Dashplanen beräknas till cirka 600-700 miljoner kronor för helåret. Förlustberäkningen inkluderar bland annat intäktsbortfall och fasta kostnader.

"Vi arbetar för närvarande intensivt med att sätta in ersättningskapacitet i olika former. Vi bedömer att vi kan påbörja implementering av en långsiktig lösning under andra halvåret 2008", skriver Mats Jansson.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro