ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minst 40 studenter sköts till döds i Nigeria

TT · 29 Sep 2013
Uppdaterad 29 Sep 2013

Gärningsmännen slog till mot lantbrukshögskolan när studenterna var som mest hjälplösa, när de låg och sov. Sedan sköts minst 40 unga män ihjäl. Attacken i Nigeria tros vara terrorgruppen Boko Harams senaste verk.

klar

Artikellänk är kopierad

En grupp beväpnade män som misstänks tillhöra den islamistiska sekten Boko Haram trängde på söndagen in på ett universitet i Gujba i nordöstra Nigeria . De tog sig in en av studenternas sovsalar och öppnade sedan eld mot de sovande människorna. Efter det samlade gärningsmännen ihop överlevande för att därefter skjuta ihjäl dem utanför byggnaden.

- De började samla ihop studenter i grupper utanför, sedan öppnade de eld och sköt mot den enda gruppen efter den andra, berättar ett vittne.

Senare hittades lik i buskagen utanför sovsalarna och klassrummen, uppger en av de anställda vid skolan för den nigerianska dagstidningen Daily Times. Den anställde berättade också att de som lyckats fly undan attentatsmännen höll på att återförenas med sina släktingar.

I delstaten Yobes huvudstad Damaturu räknade en Reutersmedarbetare till 40 döda i bårhuset som tog emot dödsoffren. Men uppgifterna om dödsoffer går isär och en lokalpolitker uppgav för brittiska BBC att så många som 50 studenter kan ha dödats.

Militären beskriver den senaste tidens attentat mot skolor som ett tecken på Boko Harams desperation, och hävdar att de endast har kapacitet att angripa dessa "mjuka mål".

Under de senaste veckorna har Boko Haram angripit flera skolor, som ses som symboler för ett västerländskt leverne och västlig kultur.

Sanusi Rufai vid den nigerianska polisen misstänker att det är Boko Haram som ligger bakom även denna attack, men gav i övrigt inga detaljer.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro