ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minst fem ungdomar rånade i Sollentuna

Aron Andersson · 10 Okt 2013
Uppdaterad 10 Okt 2013
Minst fem ungdomar rånades på torsdagskvällen i Sollentuna. 

Minst fem ungdomar rånades på torsdagskvällen i Sollentuna.  Foto: TT Arkiv/Genre


Flera ungdomar har rånats på mobiler och kontanter i Sollentuna. Offren hotas med våld om de kontaktar polis.

klar

Artikellänk är kopierad

Minst fem ungdomar i Sollentuna rånades under torsdagskvällen av två vältränade män i 18–20-årsåldern. Det yngsta offret är sju år gammalt. – Gärningsmännen har tagit struptag på någon, och de säger att om de hör av sig till polisen så får de stryk, säger Albin Näverberg, informatör hos Stockholmspolisen.

Inom loppet av en timme rapporterades fyra olika incidenter till polisen, som söker efter gärningsmännen. Bland offren finns både killar och tjejer i tonåren. – I alla sådana här fall finns det mörkertal. Det finns rädda personer som inte vågar höra av sig till polisen, säger Albin Näverberg.

I ett av fallen blev två trettonåriga killar rånade vid en cykelbana i närheten av Helenelunds station. De blev bland annat av med sina mobiler och kontanter. I ett annat fall rånades en sjuårig pojke i en spelbutik. – Vi är angelägna om att få veta om någon har sett eller kan identifera någon av förövarna, säger Albin Näverberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro