ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minst fyra döda i explosion i bostadshus i Leicester

Filip Joelsson · 26 Feb 2018
Uppdaterad 26 Feb 2018
Något exploderade i butikslokalen i Leicester och bostadshuset började sedan brinna.

Något exploderade i butikslokalen i Leicester och bostadshuset började sedan brinna. Foto: TT/REUTERS/Darren Staples


Minst fyra personer bekräftas döda efter en explosion i ett bostadshus i Leicester i mellersta Storbritannien. Flera personer vårdas fortfarande på sjukhus, skriver The Guardian.

klar

Artikellänk är kopierad

En stor explosion med efterföljande brand i ett bostadshus i Leicester har krävt minst fyra människoliv under natten till måndagen, skriver The Guardian. Flera personer vårdas fortfarande på sjukhus.

– I nuläget har vi fyra bekräftade dödsfall och ett antal personer som fortfarande vårdas på sjukhus. Vi misstänker att det kan finnas personer som fortfarande inte hittats och räddningsarbetet fortsätter, säger Leicestershire-polisen i ett uttalande.

LÄS MER
Hur fungerar det med Storbritanniens riksdelar, egentligen?

Det är ännu oklart vad som orsakade branden, men den lokala poliskåren tror inte att det handlar om ett terrordåd. Explosionen tros ha skett i en butikslokal i husets bottenplan, och den efterföljande branden ska sedan ha fått hela byggnaden att kollapsa, uppger vittnen.

– Jag hörde en hög smäll och hela byggnaden skakade. Hade det inte varit för smällen hade jag trott att det handlade om en jordbävning, säger vittnet Kat Pattison som bor i området till The Guardian.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro