ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minst nio svenskar i värst drabbade området

Tomas Lundin · 21 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Norling på svenska ambassaden i Mexico.
Jonas Norling på svenska ambassaden i Mexico.

LUGNT. Det råder ingen akut fara för de svenskar som befinner sig i Mexico. Inga rapporter om skadade eller dödade, varken svenskar eller andra medborgare, har kommit in till svenska ambassaden.

Orkanen Dean slog till längre söderut än väntat, nära gränsen till Belize, och därmed drabbades inte turisttäta områden som Cancun särskilt hårt.

– Det finns nio svenskar som vi har registrerade som boende i delstaten Qintana Roo, som drabbats hårdast av orkanen, men vi kan inte veta om det är några svenskar som rör sig fritt i landet där, säger Jonas Norling, Ambassadråd på Sveriges ambassad i Mexico City, 200 mil från de drabbade områdena.

Ungefär 800 svenskar bor permanent i Mexico, varav hälften i huvudstaden. I Mexico City märks orkanen enbart på de mörka moln som hänger över staden.

Det finns ingen katastrofplan redo på svenska ambassaden, men om läget skulle förvärras kan man bistå med främst  transporter och värdefulla kontakter med mexikanska myndigheter och anhöriga.

Enligt Jonas Norling är det vanligt att anhöriga oroar sig i onödan.

– De som befinner sig mitt i det kanske inte upplever det som det är någon fara och tycker att det är onödigt att höra av sig till anhöriga och de anhöriga i Sverige blir oroliga för att de inte hör av sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro