ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minst sju döda efter episk snöstorm

Aron Andersson · 20 Nov 2014
Uppdaterad 20 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Ett historiskt snöoväder i USA har hittills krävt minst sju liv. Nu väntas mer snö, samtidigt som folk stängs inne i sina hus.

I Buffalo i delstaten New York kan det komma så mycket som två och en halv meter snö på bara tre dagar, skriver USA Today. Det motsvarar mängden snö som brukar komma i området på ett helt år.

– Detta är historiskt. När allt är över kommer den här snöstormen ha slagit alla rekord, säger New Yorks guvernör Andrew Cuomo under ett besök i staden.

Minst sju personer har dött under de senaste dagarna, vilket kopplas till snöstormen. Tre av dem ska ha fått hjärtattacker av att försöka röja undan snön. En person fick sin bil helt begravd i snö.

​​CNN rapporterar om att flera personer är insnöade i sina hus på grund av den kraftiga stormen och att det skulle kunna ta flera dagar innan de har möjlighet att ta sig ut. På grund av de stora mängderna snö fungerar inte snöröjningen som den ska.

Räddningspersonal har tagit sig igenom snödrivorna och fört människor till sjukhus och brandstationer där de kunnat ta skydd.

– Det är tydligt att vi är ett enat Buffalo, säger stadens borgmästare Byron Brown till CNN.

Även om snöovädret drabbat Buffalo hårdast är inte resten av USA förskonat från vintern. Alla 50 delstater rapporterade temperaturer under nollgradigt på tisdagen och ungefär hälften av staterna har haft snö. Många flygbolag har ställt in resor.

Kostnaderna för att röja upp efter snökaoset beräknas bli enorma.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro