ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minst tre döda i jultrafiken – fortsatt halka att vänta

Stockholm TT · 26 Dec 2012
Uppdaterad 26 Dec 2012

Foto: Johan Nilsson/Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Besvärligt väder har ställt till det för många trafikanter under den gångna julhelgen. På annandagen avled en kvinna efter en frontalkrock mellan en ambulans och en personbil i Dalarna. Och inför torsdagen varnar SMHI för mer halka på vägarna.

Regn och blötsnö i stora delar av landet låg bakom det besvärliga väglaget under annandagen. Inför torsdagen väntas vädret klarna upp västerifrån, med lägre temperaturer som följd och risk för ishalka. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för större delen av Svealand samt nordvästra Götaland.

– Det som händer i natt eller framåt morgontimmarna är att molnen drar undan och att det blir kallare. Så det som inte fryser på i kväll och i natt är risk att det fryser på i morgon, sade Anna Hagenblad, meteorolog på SMHI.

Flera olyckor rapporterades. En kvinna avled och ytterligare tre skadades då en ambulans och en personbil kolliderade strax söder om Sälen. I en frontalkrock mellan två personbilar i Västra Götaland uppgavs tre personer ha skadats allvarligt.

I och med annandagens dödsolycka har minst tre personer fått sätta livet till i årets jultrafik. Tidigt på juldagens morgon avled en man i 30-årsåldern efter en smitningsolycka i Hälsingland och på julafton avled en man efter en olycka i Värmland.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro