ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Minst två utlänningar dödade i attentaten

TT · 27 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Uppgifterna om dödade utlänningar varierar mellan två och nio — bara två har dock bekräftats av sjukhusen. Enligt nyhetsbyrån Press Trust of India rör det sig om en japan och en australier.Flera utlänningar finns också bland de hundratals skadade.

Bland annat ska medborgare från Spanien, Norge, USA, Australien, Kanada och Singapore vårdas på sjukhus med skador från attacken.

Vittnen berättar att männen gick från rum till rum och samlade in gisslan.– De var väldigt unga, bara pojkar egentligen, med jeans och T-shirt, säger britten Rakesh Patel till NDTV.Enligt uppgift letade männen efter gäster med brittiska och amerikanska pass. En brittisk man berättar att han valdes ut och tillsammans med andra fördes till hotell Oberois övre våningar. Han lyckades dock fly genom en nödutgång.Ett annat av hotellen, Taj Mahal, stormades på torsdagsmorgonen av militären som mötte hårt motstånd av flera attentatsmän beväpnade med automatvapen och handgranater. Under striden bröt en våldsam brand ut på hotellet.Sajjad Karim, en brittisk EU-parlamentariker som bodde på Taj Mahal, var där när attentatsmännen först tog sig in på hotellet.– Jag såg en man med ett automatvapen som jag såg honom avfyra. Jag såg folk som föll ihop på golvet precis intill mig.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro