ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mirakel” ska tävla – med eller utan Ranelid

Anneli Sandberg · 1 Mar 2012
Uppdaterad 1 Mar 2012
Björn Ranelid har tagit så illa vid sig av påhoppen att han funderar på att hoppa av finalen. Men hans bidrag ”Mirakel” ska tävla oavsett vad författaren väljer – det säger Christer Björkman.

Björn Ranelid har tagit så illa vid sig av påhoppen att han funderar på att hoppa av finalen. Men hans bidrag ”Mirakel” ska tävla oavsett vad författaren väljer – det säger Christer Björkman. Foto: Scanpix


Nu står det klart att bidraget "Mirakel" kommer att delta i finalen av Melodifestivalen – med eller utan Björn Ranelid. – Låten ska tävla, säger Christer Björkman.

klar

Artikellänk är kopierad

När Björn Ranelid och Sara Li gick till final i Melodifestivalen med låten ”Mirakel” lät reaktionerna inte vänta på sig. Mattias Andréasson, som slogs ut i samma deltävling, var förbannad och Love Generation kallade bidraget ett skämt. På Twitter skrev komikern Jonas Gardell bland annat att han ville ge Ranelid en ”pytteliten lobotomering”. Till slut blev påhoppen för mycket för Björn Ranelid som uppgav till Ystads Allehanda att han funderar på att hoppa av finalen.

– Jag är Sveriges mest mobbade och beljugna människa. Jag behandlas sämre i svenska medier än Behring Breivik, en massmördare och terrorist, sa han.

Metro pratar med Melodifestivalens producent, Christer Björkman, som har tät kontakt med författaren, hans fru och skivbolaget.

– Han är väldigt leden och upprörd. Han tycker att skriverierna har tagit enorma proportioner och just nu är han lite svag. Men vi stöttar honom i detta.

Hur ser läget ut för hans medverkan? – Vi förväntar oss att han är där nästa vecka. Annars löser vi det. Låten ska tävla.

Du menar alltså att ”Mirakel” kommer att tävla med eller utan Ranelid? – Ja. Det är inte första gången sådant här händer, vi har ersatt personer tidigare, men då främst på grund av sjukdom, förstås. Vi kan inte svara för vad som händer. Björn kanske säger att han ska vara med på onsdag och sedan säger han nej på torsdag. Vi måste han en plan klar och den jobbar vi med nu.

Metro har sökt Björn Ranelid men hans presskontakt Fredrik Andersson hälsar att han inte vill prata.

– Som ni alla förstår är det viktigt att Björn får gå ner i varv nu och har valt att inte göra någon press för tillfället. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro