ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Miss Sverige vägrar vara "en anorektisk skyltdocka"

metro · 17 Dec 2012
Uppdaterad 17 Dec 2012
Miss Sverige vägrar banta Hanni Beronius med Miss Norway på en italiensk restaurang i Las Vegas. Närmare så här kommer de flesta missarna inte en efterrätt under finalperioden.

Miss Sverige vägrar banta Hanni Beronius med Miss Norway på en italiensk restaurang i Las Vegas. Närmare så här kommer de flesta missarna inte en efterrätt under finalperioden. Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Miss Sverige vägrar banta
Miss Sverige vägrar banta

54 kilo är inte smalt nog för att bli Miss Universum, tycker experterna. Men svenska Hanni Beronius, som redan gått ner 20 kilo, vägrar banta.  ”Herregud, jag blir så sjukt ledsen på smalhetsen så att jag spyr ”.

22-åringen från Göteborg tävlar som representant för Sverige i Miss Universum. För Nyheter24 har missen tidigare berättat att hon gått ner 20 kilo de senaste tre åren som följd av en aktiv livsstil. 

– Jag ser inga problem i att ha min kropp som ideal, jag menar inte att alla ska se ut som mig, men jag har en sund kropp, sa hon till Nyheter24. 

Men när finalen närmade sig och förståsigpåare i branschen vill att den 174 centimeter långa Beronius ska tappa ytterligare några kilo tvärvägrar hon och har i stället lagt på sig ett par kilo. Beronius menar att det bland annat är en före detta tränare som hon bröt med före tävlingen som står för vikthetsen. 

”Det är ifrån sådana personer sjuka ideal kommer och jag vägrar ställa upp på att stötta dom om det så ska kosta mig min finalplats i Miss Universum! Att vara skönhetsdrottning ska handla om att vara en förebild och det var det jag ställde upp på, inte på att vara en anorektisk skyltdocka.", skriver hon i sin blogg.  Finalen avgörs nu på onsdag i Las Vegas.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro