ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Missade att blända av – jagades över brokanten och dog

Frida Sundkvist · 26 Apr 2013
Uppdaterad 26 Apr 2013
Missade att blända av – jagades till de dog En av de två 20-åringarna var på väg hem till sin flickvän och sin son när polisen öppnade Hjulstabron.

Missade att blända av – jagades till de dog En av de två 20-åringarna var på väg hem till sin flickvän och sin son när polisen öppnade Hjulstabron. Foto: Scanpix


De två 20-åringarna dödskraschade när polisen öppnade Hjulstabron. De missade att blända av – då tog polisen upp jakten.

klar

Artikellänk är kopierad

Strax före midnatt snattade de två 20-åringarna bensin för 288 kronor vid en Statiol-mack i Uppsala. Mannen som körde saknade körkort, men enligt SVT höll han sig inom hastighetsbegränsningarna. 

Men det var inte bensinsnatteriet som fick polisen att ta upp jakten på de två unga männen. Polispatrullen visste inte att de hade snattat bensin. Enligt uppgifter till SVT Sörmland ska männen i stället missat att blända av från helljus, vilket fick polisen att ta upp jakten. 

Polisen beordrade klockan 00.21 Trafikverkets personal att öppna Hjulstabron. Klockan 00.28 körde männen över brokanten i hög hastighet. Bilen flög 40 meter och störtade sedan rakt in i brofundamentet. Det saknas bromsspår på olycksplatsen, enligt SVT. 

Leif GW Persson är mycket kritisk till polisens agerande i samband med att de två männen dog. 

– Jag uppfattar det här som det allvarligaste kriminalpolitiska enskilda misstag som har begåtts under det här året. Jag har inte hittat något annat som man gjort som är i så hög grad tveksamt som det här, säger Leif GW Persson, till SVT Sörmland. 

Polisen borde aldrig i det här läget öppnat bron. 

– Det är en åtgärd som polisen skulle kunnat beordra vid typ en Boston-bombning, säger Leif GW Persson.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro