ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Missade blodförgiftning – kvinna skickades hem med kryckor

Emmelie Wallroth · 11 Jul 2014
Uppdaterad 12 Jul 2014

Foto: TT


Kvinnan kom in till sjukhus med ambulans och svåra smärtor. På sjukhuset fick hon diagnosen diskbråck och skickades hem med uppmaningen håll i gång och kämpa på.” Det visade sig senare att hon drabbats av blodförgiftning – som hann sprida sig till hela kroppen.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid två tillfällen fördes kvinnan med ambulans in till sjukhus i Västra Götaland för sina smärtor i ena höften och benet.

Väl på sjukhuset fick hon veta att hon hade diskbråck och skickades hem med smärtstillande, kryckor och uppmaningen ”håll i gång och kämpa på”, enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Men smärtorna blev värre och elva dagar senare kom hon återigen in till sjukhuset. Då visade det sig att hon led av en aggressiv bakteriell infektion.

Infektionen hade hunnit sprida sig i hela kroppen och ryggraden.  Den hade drabbat alla kvinnans organ förutom hjärtat och hjärnan och hennes tillstånd bedömdes då som livshotande. Enligt anmälan till IVO var kvinnan då i princip förlamad och kunde bara röra ena armen och handen.

Kvinnan klarade sig igenom infektionen, men ska i dag lida av bland annat nedsatt rörlighet och trötthet. I anmälan kritiseras sjukhuset nu för att det inte togs några blodprover alls under de första besöken på sjukhuset – någonting som hade kunnat leda till att infektionen upptäcktes tidigare.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro