ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Missade olycksplanet med två minuter: "Min lyckodag"

Natalie Demirian · 11 Mar 2019
Uppdaterad 11 Mar 2019
Antonis Mavropoulos missade flygplanet med två minuter, skriver han.

Antonis Mavropoulos missade flygplanet med två minuter, skriver han. Foto: Facebook/TT


157 personer, varav fyra svenskar, omkom när ett passagerarplan kraschade i söndags i Etiopien. Nu berättar den grekiske mannen Antonis Mavropoulos om hur han missade planet – för att han var två minuter sen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är i ett Facebookinlägg döpt ”Den 10 mars 2019 – min lyckodag” som Antonis Mavropoulos berättar att han egentligen skulle ha befunnit sig på flygplanet där samtliga passagerare omkom. Mavropoulos är vd för organisationen International Solid Waste Association, och var precis som många andra passagerare på planet på väg till ett FN-möte om miljön i Nairobi i Kenya.

Han skriver i sitt Facebookinlägg att han var två minuter sen efter problem med sin resväska, och att boardingen var stängd när han kom fram. Han såg de sista passagerarna i tunneln gå in, men han tilläts inte gå på.

”Jag var arg för att ingen hjälpte mig att komma fram till gaten i tid”, skriver han i inlägget, tillsammans med en bild på sin flygbiljett.

Vidare skriver han att han inte fick veta om kraschen förrän han stoppades från att gå ombord sitt nästa flyg. Istället togs han till en polisstation, där en polis ska ha sagt till honom att han var den enda passageraren som inte gick ombord flygplanet som saknades, och förhörde honom om varför.

”Polisen sa att jag inte skulle protestera, utan istället be till Gud”.

Han fick därefter veta av en nära vän via sms att flyget hade kraschat.

Huruvida Antonis Mavropoulos var den enda som missade flyget eller inte är oklart – även en man från Dubai säger att han missade sitt anslutande flyg, den som kraschade, för att hans flyg innan var försenad, skriver BBC.

Här är Antonis Mavropoulos inlägg i sin helhet:

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro