ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Missbrukare tillverkade alkohol – på behandlingshem

Josefin Svenberg · 9 Apr 2014
Uppdaterad 9 Apr 2014

Vid minst tre tillfällen under ett halvårs tid kunde den tvångsomhändertagne missbrukaren tillverka mäsk på sitt rum – utan att personalen upptäckte det.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett behandlingshem i Småland får kritik av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, sedan det framkommit att en missbrukare tillverkat mäsk i sitt rum utan att personalen upptäckt det i tid.

Mäsktillverkningen har ägt rum vid åtminstone tre tillfällen under de sex månader i fjol som mannen var tvångsplacerad på hemmet på grund av sitt alkohol- och narkotikamissbruk.

Ivo ser allvarligt på att alkohol tillverkats och förtärts på institutionen eftersom den ska erbjuda en alkohol- och drogfri miljö. Myndigheten påpekar vikten av att överväga ytterligare åtgärder, som ökad bemanning och förbättrade rutiner, och avslutar sedan ärendet.

Enligt den ursprungliga Ivo-anmälan har mannen nu återfallit i missbruk eftersom den planerade eftervården varit omöjlig att genomföra. Mannen ska även ha återgått till att självmedicinera sin psykiska ohälsa med alkohol och bensodiazepiner.

LÄS ÄVEN:

• Var tredje intagen på svenska fängelser är drogmissbrukare

Vårdhem för unga missbrukare tog hjälp av Hells Angels

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro