ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misshandlade dottern i åtta år

Daniel Olsson · 9 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MISSHANDEL Under utvecklingssamtalet i skolan frågade lärarinnan den åttaåriga flickan vad hon tyckte var tråkigast. Flickan svarade inför sina föräldrar: - Det tråkigaste jag vet är när pappa smiskar mig.Nu åtalas den 50-åriga pappan i den välbärgade villaförorten i västra Göteborg för grov fridskränkning mot sin dotter.

Mannen erkänner att han slagit flickan med öppen hand på rumpan när hon inte lydde, när hon tog på sig fel kläder eller talade med hög röst. Han har också hotat flickan med smisk om hon inte gjorde som han sa. - Det har varit en form av bestraffning eller markering, säger pappan i polisförhör men nekar samtidigt till att misshandeln skett kontinuerligt.

Flickans mamma delar inte sin makes syn på uppfostran och säger att flickan agats sedan hon var ”i blöjåldern”. - Pappa slog mig för att jag gjorde dumma grejer och mamma tror att han gör det för hans mamma och pappa gjorde det mot honom, säger flickan till polisen.

Åtalet rör misshandel och kränkningar flera gånger i månaden under perioden januari 2003 till maj 2006.

Kränkningarna uppdagades i samband med ett utvecklingssamtal i skolan i maj. Lärarinnan bad flickan läsa upp en text hon själv skrivit inför föräldrarna. Texten löd: ”Min älsklings färj röd. Det roligaste jag vet är att sima och spela tenis. Det tråkigaste jag vet är när pappa smiskar mig. Min favoritmat är kötbular med potatismos.”

Lärarinnan säger att hon inte själv hade läst flickans text innan hon lät henne läsa upp den inför föräldrarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro