ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misshandlade grannen med grästrimmer

Evelina Olsson · 8 Dec 2012
Uppdaterad 7 Dec 2012

Foto: Scanpix


Vittnena hörde offret skrika av smärta när grannen körde grästrimmern över hans kropp och huvud.

klar

Artikellänk är kopierad

Lunds tingsrätt ansåg att det inte gick att utesluta att trimmern farit i väg av sig själv och friade 65-åringen. Men Hovrätten anser att det rör sig om ett uppsåtligt angrepp och dömer mannen till sex månaders fängelse. 

– Han gasade med full fart med trimmern mot mitt ansikte, berättar den 47-årige grannen i förhör.

De båda männen är hemmahörande i centrala Skåne och har en långvarig grannfejd bakom sig. Den aktuella dagen hamnade männen i bråk efter att den yngre mannen haft synpunkter på 65-åringens användning av grästrimmern. 

47-åringen ska på olika sätt försökt få grannens uppmärksamhet och försöken urartade snabbt i vad Hovrätten bedömer som ett antastande. 

Männen beväpnade sig med ett järnrör respektive en grästrimmern och konflikten var ett faktum. Det hela slutade med att den yngre mannen tappade balansen och föll i marken varpå 65-åringen förde grästrimmern mot hans kropp.

Hovrätten anser att det rört sig om en allvarlig misshandel men att detta inte räcker för att klassa den som  grov. 

Anledningen är att offret endast fått ytliga skador och blåmärken samt att angreppet föranletts av offrets provokationer.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro