ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misshandlades och utsattes för ett våldtäktsförsök – men utredningen dröjer

Madeleine Korneliusson · 26 Nov 2013
Uppdaterad 29 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i augusti i år som Anna, 34, attackerades under en utomhusfest i Göteborg.

Hon hade gått upp i skogen för att kissa när gärningsmannen, en annan deltagare på festen, hoppade på henne.

– Han slog mitt huvud mot en sten och vi hamnade på marken och brottades. Han drog av mig trosorna och jag skrek så högt jag kunde. När mina kompisar kommer springandes ser de hur han ligger över mig med kalsongerna neddragna och ett håller ett rep över halsen på mig, berättar Anna.

Innan polis och ambulans hann fram så försvann gärningsmannen från platsen.

– När jag ringde till polisen två veckor senare för att kolla hur det gick och om de hade hört vittnena så fick jag svaret ”Vilka vittnen?”. De hade inte ens tagit deras uppgifter, så jag fick ge polisen deras nummer.

Men trots att Anna vet vad gärningsmannen heter och i vilken stadsdel han bor, har varken han eller vittnena hörts av polisen ännu. Enligt Anna ska handläggaren hos polisen ha sagt att de är underbemannade och inte har tid.

– Tydligen ska de höra vittnena först och sedan ta in honom, men min kompis har börjat glömma hur han ser ut och de har inte ens pratat med henne än, säger Anna.

– Det känns fördjävligt att det inte händer någonting.

Enligt chefen för länskriminalpolisen, Sven Alhbin, är det inte omöjligt att dröjsmålet kan vara en effekt av den senaste tidens omprioriteringar.

– Det är möjligt. Det kan vara det, men det kan också bero på andra orsaker, säger han.* Anna heter egentligen något annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro