ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misshandlades svårt med didgeridoo

Johan Mårtensson · 28 Nov 2012
Uppdaterad 28 Nov 2012
Polisens bild av instrumentet som 

Polisens bild av instrumentet som  Foto: Polisen


Tio minuter efter att han tillrättavisat den stenkastande pojken ringde det på dörren. In stormade tre män som slog 34-åringen till marken, hotade honom med pistol och misshandlade honom flera gånger med en didgeridoo.

klar

Artikellänk är kopierad

Pojke misshandlades svårt med didgeridoo 
  Didgeridoo är ett traditionellt aboriginskt instrument.
Pojke misshandlades svårt med didgeridoo Didgeridoo är ett traditionellt aboriginskt instrument.Foto: All Over Press

En enkel vädjan till grannpojken om att sluta kasta sten på köksfönstret ledde till en grov misshandel som gav den 34-årige mannen allvarliga sårskador i huvudet, bruten näsa och fyra utslagna tänder. Nu döms pojkens pappa vid Lunds tingsrätt till fängelse i ett år och tre månader för misshandeln. 

Tillsammans med två maskerade, ännu oidentifierade, män stormade den 31-årige mannen grannlägenheten. Våldstrion turades om att rikta pistolen mot offret och sparka honom i huvudet när han låg försvarslös på golvet. Men 31-åringen nöjde sig inte med det utan greppade tag om ett australiskt musikinstrument, en didgeridoo, som han fortsatte att misshandla sin granne med. Sammanlagt tvingades offret ta emot ett 30-tal slag. Även dennes fru misshandlades med didgeridoon, och allt skedde inför ögonen på deras dotter. 

När polis och ambulanspersonal kom till lägenheten var vardagsrumsgolvet fullt av blodspår. Lunds tingsrätt konstaterar att misshandeln ”präglats av särskild hänsynslöshet och råhet”, och nu döms den 31-årige grannen till fängelse i ett år och tre månader för grov misshandel, olaga hot och brott mot vapenlagen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro