ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Missnöje med terapi bakom mord på psykolog

Stockholm TT · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Dödsdramat med den 50-åriga kvinnan utspelades i Halmstad i augusti år. På onsdagen åtalades mannen i Halmstads tingsrätt för mord, ofredande och olaga hot. -Han erkänner själva gärningen men inte rubriceringen mord, säger åklagaren Ann-Christine Claesson. Mannen gick tidigare i terapi hos den kvinnliga psykologen, men var missnöjd med både behandlingen och att kvinnan efteråt ville stänga av kontakten med honom. Förra hösten förföljde han psykologen med telefonsamtal, meddelanden på hennes telefonsvarare och med sms. Hatar dig Ett exempel från september i fjol:

"Du är elak och jag hatar dig. Jag hoppas fan att du dör ditt jävla as", sade han i kvinnans telefonsvarare.

Psykologen polisanmälde sin forne patient för olaga hot och ofredande med följd att mannen belades med besöksförbud. Detta löpte emellertid ut i slutet av maj i år.

Två månader senare utsattes kvinnan åter för upprepade ofredanden per telefon. Hon gjorde en ny polisanmälan och begärde samtidigt ett nytt besöksförbud för 31-åringen. Utredning Men begäran om besöksförbudet blev liggande på åklagarens bord. Något förbud hann aldrig utfärdas innan mannen månaden därpå sökte upp psykologen då hon var på väg till sitt arbete och dödade henne med flera knivhugg. Kort senare anmälde han sig självmant till polisen.

Att åklagaren dröjde så länge med ett nytt besöksförbud ledde till en internutredning om eventuellt tjänstefel. Saken prövades av biträdande riksåklagaren Guntra Åhlund som dock inte inledde någon förundersökning. Däremot öppnade hon ett tillsynsärende för att grundligare utreda vad som gick snett.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro