ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Missnöjet växer

TT · 5 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Som förste profilerade socialdemokrat tar riksdagsman Hans Hoff bladet från munnen och kräver i flera medier att Wanja Lundby-Wedins avgår från sin post som ordförande för LO.

- Det har växt fram en olycklig bild av att det finns en elit i arbetarrörelsen som gynnar och skyddar varandra. Det är en uppfattning som kastas i ansiktet på oss. I ett sådant läge måste jag stå för min åsikt, att LO bör välja en ny ordförande, säger han till Hallands Nyheter på nätet.

Hans Hoff är socialdemokraternas distriktsordförande i Halland och ingår i partistyrelsen. Han gör sitt utspel utan att ha rådgjort med någon annan i partiledningen.- Mitt ställningstagande kommer sig också av den opinionsundersökning som presenterades i lördags och som visar att vi är nere på 30 procents väljarstöd, vilket skulle ge oss det sämsta valresultatet i modern tid.

Till Expressen säger han:- Det här med Wanja, AMF och LO har skadat socialdemokratin. Jag tycker Wanja ska avgå. Det skulle vara ett lyft för oss.- Vi klarar inte valet nästa år om hon är kvar.

TT kunde inte nå Hans Hoff på söndagen.

Efter LO:s telefonmöte ville ingen av förbundsordförandena kommentera vad som hade diskuterats.

Jan Palmqvist, vice ordförande för LO-distriktet i Norrbotten, tycker inte att det räcker med att Wanja Lundby-Wedin avgår ut AMF-styrelsen.- Absolut inte. Hon har förbrukat sitt förtroende som LO:s ledare. Det finns bara en väg för henne nu, och det är att försvinna helt från LO, säger han till TT.

Jan Palmqvist tycker det finns en klar koppling mellan AMF-styrelsens hantering av vd-pensionen och de vikande opinionssiffrorna för socialdemokraterna.- Hon har skadat arbetarrörelsen och jag tycker att hon själv borde begripa att hon inte kan stanna kvar som LO-ordförande. Det visar på bristande omdöme. Men nu får det vara slut, säger Jan Palmqvist.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro