ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstagen fällde rånarna

Daniel Olsson · 2 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Hyrde flyktbil och köpte flygbiljetter i egna namn

klar

Artikellänk är kopierad

När planet från London med 7,8 miljoner kronor i utländsk valuta landade på Landvetter flygplats den 7 mars i fjol hade rånarna förberett sig i sju månader. En månad före rånet genomförde rånarna till och med en generalrepetition för att se att allt klaffade. Men när den stora dagen inföll sig gjordes en rad ödesdigra misstag.

• En 38-årig pokerspelare bar en sponsortröja från ett pokerföretag vid rånet som visade sig var unik. Resterna av den tröjan påträffades i askan efter flera av rånarnas kläder däribland en rånarluva.

• Samma 38-åring hyrde en av de flyktbilar som användes efter rånet i eget namn.

• En 36-årig Onsalabo ringde hem till hustruns avlyssnade telefon två veckor efter rånet och frågade hur mycket 122000 euro och 20000 dollar blev i svenska kronor.

• Ligans påtända spejare köpte en flygbiljett till Köpenhamn kort före avgång i eget namn för att komma in i utrikeshallen med utsikt över landningarna. Men han gick aldrig på planet och hans namn ropades ut i högtalarsystemet över hela flygplatsen.

Bytet har ännu inte påträffats och de sex männen ska nu solidariskt betala 7,8 miljoner kronor till Travelex. De sex nekar till brott och flera har redan meddelat att domen ska överklagas.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro