ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstanken: Kvinnor sökte städjobb – erbjöds att sälja sex

Karl Enn Henricsson · 6 Apr 2018
Uppdaterad 6 Apr 2018
En man och en kvinna har åtalats för koppleri och försök till koppleri.

En man och en kvinna har åtalats för koppleri och försök till koppleri. Foto: IBL


En 33-årig man har åtalats för bland annat koppleri och våldtäkt. Flera av offren ska ha dragits in i den illegala verksamheten då de sökte jobb vid mannens städfirma. Även mannens partner har åtalats för koppleri.

klar

Artikellänk är kopierad

Den misstänkta kopplerihärvan uppdagades då en av kvinnorna gjorde en polisanmälan. Polisen slog till i början av december och grep ett par – en 33-årig man och en 24-årig kvinna.

Tillsammans misstänks de ha sålt fyra kvinnor under hösten.

– De har kommit i kontakt med kvinnorna på olika sätt, vad jag förstått det som. Någon har kommit i kontakt med dem via något chatforum, och några har sökt jobb via den städfirma som mannen har haft, säger åklagare Tomas Malmenby.

-Det kan hända att det förekommit städning, men sen har det gått över till annan verksamhet.

Mannen och kvinnan har åtalats för koppleri. De misstänks bland annat ha berättat för kvinnorna att de kunde tjäna mycket pengar, tagit foton på kvinnorna för att annonsera på nätet och kört kvinnorna till och från sexköpare, enligt åtalet. Koppleriverksamheten ska ha bedrivits i Stockholmsområdet.

– Jag påstår att mannen och kvinnan har främjat eller hjälpt till med koppleriverksamheten, och även haft viss ekonomisk vinning.

Paret har även åtalats för försök till koppleri efter att ha försökt att locka in ytterligare tre kvinnor i den illegala verksamheten. Mannen har även åtalats för att ha våldtagit en av de kvinnor han även ska ha sålt.

Mannen och kvinnan har delvis erkänt. ”Allt skedde under den period då NN höll på att bli utbränd och han inte hade så mycket jobb eller inkomster. Han hjälpte sedan tjejerna med en hemsida och uppger att det endast var för ekonomisk vinning då han hade svårt att få ihop pengar till det dagliga levernet”, går att läsa i den utredning frivården gjort kring mannen.

Dom väntas inom kort.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro