ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänks ha rånat 8-åring på mobilen

Petter Sundsten · 25 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Rånarna satt längst bak i bussen och såg hur åttaåringen fotograferade sig själv och sin syster med sin mobiltelefon innan de rånade honom.

Rånarna satt längst bak i bussen och såg hur åttaåringen fotograferade sig själv och sin syster med sin mobiltelefon innan de rånade honom. Foto: TV 3


klar

Artikellänk är kopierad

 Erik, 8, åkte buss tillsammans med sin storasyster.Då han gick av bussen rånades han brutalt – av tre män i 20-årsåldern.– Varför ge sig på en kille som är så pass mycket yngre än en själv, hur tänker man då?, säger Eriks mamma Malin till TV 3:s ”Efterlyst”.Det var några dagar före julafton. Erik och hans storasyster satt på bussen där de tog kort på varandra med Eriks mobiltelefon.Längst bak i bussen satt tre män i 20-årsåldern. De observerade Erik och hans storasyster. När barnen gick av bussen i Farsta följde männen efter.– De sa till honom ”vad har du, ge oss vad du har”, säger Malin.Männen höll fast Erik. En av dem vred runt handen på honom så att han skulle tappa greppet runt telefonen.– Sedan sprang de i väg och då låg han ju där.Nu har Erik svårt för att sova och vill inte gå ut själv, eftersom han inte vet om de kommer tillbaka.I kvällens program av ”Efterlyst” söker polisen efter männen.– Jag undrar ju vad de har för rätt att plocka min sons frihet, för det är ju på ett sätt vad det är, säger Malin.

Fotnot: Erik heter egentligen något annat.

Bris: Det är fruktansvärt

Nicklas Lundh är informatör på Bris. Han reagerar starkt på händelsen i Farsta.– Det är fruktansvärt. Att bli rånad är en traumatisk upplevelse för en vuxen människa, och ännu värre för ett barn, säger Nicklas Lundh.Han menar att en sådan här händelse kan för ett barn upplevas som att vuxenvärlden sviker.– Föräldrarna ska prata med barnen och faktiskt våga öppna upp ögonen för att sådant här kan hända.Ska man inte ge små barn mobiltelefon?– Du måste låta barn exempelvis ha dyra kläder, så jag tror det viktiga är att prata med barnen, säger Nicklas Lundh.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro