ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt 13-årig tiggare omhändertogs – visade sig vara 32-årig man

Emmelie Wallroth · 20 Jan 2015
Uppdaterad 20 Jan 2015

Den tiggande pojken” bedömdes vara 13 år gammal, trots att han hade id-handlingar som visade att han faktiskt var 32.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Pojken hittades utanför en butik i Jönköping där han satt och tiggde. Man bedömde att han var 13 år gammal och han omhändertogs av sociala myndigheter.

Den 19 december häktades en man, misstänkt för människosmuggling av 13-åringen. Men det visade sig att myndigheterna gjorde ett misstag.

”Pojken” är nämligen vuxen och 32 år gammal, vilket har bevisats genom dokument från Bulgarien och bedömningar från både läkare och tandläkare i Sverige, rapporterar P4 Jönköping.

– Det låter kanske konstigt men vid närmare eftertanke är det inte så konstigt, förutsätter att han lider av något slags syndrom, en hormonrubbning eller något annat, säger åklagaren Anders Brokelind till P4 Jönköping.

Till TT säger Anders Brokelind att den tiggande mannen till och med ska ha haft id-handlingar på sig som visade att han var 32 år.

– Men vi utgick från att den var förfalskad. Men vi har pratat med släktingar som påstår att han är så gammal och tandläkare som undersökt honom säger att han åtminstone är över 18 år, säger Anders Brokelind till TT.

Mannen ska vara 140 centimeter lång och ”ser ut som ett barn i ansikte och kropp”. Mannen som har suttit häktad för människosmuggling har släppts och polisen har lagt ner ärendet, någonting som åklagaren enligt P4 inte vill kommentera. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro