ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt dubbelmord kopplat till bedrägeri

Jonas Andersson · 7 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

• En häktad • Polisen misstänker att fler är inblandade

klar

Artikellänk är kopierad

SAKNADE. Skåneparet har varit försvunnet sedan mitten av januari. I går begärdes en 21-årig Landskronabo häktad för att ha mördat dem. Mordmisstankarna har uppkommit i samband med en bedrägeriutredning. Polisen tror att det finns fler inblandade i parets försvinnande. Enligt Tommy Lindén, spaningsledare på länskriminalen, misstänker polisen att det finns en direkt koppling mellan parets försvinnande och de bedrägerimisstankar som ledde till att 21-åringen anhölls i lördags. Han var vid anhållandet ännu inte misstänkt för mord.

Tjugoettåringen är inte tidigare känd för polisen. Han har inte så mycket som en fortkörning i sitt straffregister. Han verkar däremot ha en trasslig ekonomi och har skulder hos kronofogden, visar Metros granskning.Inte heller det försvunna paret är känt av polisen sedan tidigare, enligt Tommy Lindén. Polisen hemlighöll i går det nordvästskånska parets identiteter. Inga kroppar har påträffats i mordutredningen.– Men det finns olika indikationer på att de inte har försvunnit frivilligt, säger Tommy Lindén.Vice chefsåklagare Göran Olsson skriver i sin häktningsframställan att 21-åringen är på sannolika skäl är misstänkt för ”mord i Skåne eller annorstädes vid något tillfälle under januari 2007”.

Häktningsförhandlingarna mot den dubbelt mordmisstänkte 21-åringen hålls i eftermiddag vid Helsingborgs tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro