ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt för bidragsfusk frias – trots bloggbevis

Johan Mårtensson · 30 Aug 2011
Uppdaterad 30 Aug 2011

Kvinnan har bott med en man i 7,5 år och bloggar om honom som pojkvän. Kan ha varit inneboende och inte sambo, menar tingsrätten. Kvinnan frias.

klar

Artikellänk är kopierad

De har bott tillsammans i 7,5 år, och på sin blogg beskriver hon 29-åringen som sin pojkvän. Ändå går det inte att fastställa att de har ett samboförhållande, anser en oenig Helsingborgs tingsrätt och friar den 28-åriga kvinnan från att ha lurat till sig drygt 38 000 kronor i försörjningsstöd. Kommunen bevakade kvinnans blogg och gjorde hembesök. Inga tecken fanns på att hon hade inneboende. Däremot pekade mycket på att 29-åringen som hon var skriven tillsammans med var sambo. – Man har rätt till försörjningsstöd när man har inneboende, men med sambo är det ömsesidig försörjningsskyldighet, precis som i äktenskap, säger Lena Persson, enhetschef på utvecklingsnämndens förvaltning i Helsingborg. I trerumslägenheten fanns en dubbelsäng med två kuddar och två täcken, men ingen extrasäng. 29-åringen hade  sovit på soffan i vardagsrummet efter­som han lade så mycket pengar på tekniska prylar att han inte hade råd med en säng, hävdade kvinnan. Att hon bloggat om honom som sin pojkvän förklarade hon med att hon har en förföljare hon ville skrämma. Uppgifterna är märkliga, men inte så osannolika att de kan lämnas utan avseende, enligt tingsrätten. Två nämndemän anser att hon ska dömas för bidragsbrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro