ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt för brandbomb släppt ur häktet

Stockholm TT · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

18-åringen, som bor i en ort i Västsverige, har suttit häktad i tre månader. Han är liksom en 19-årig man från Södertälje åtalad för försök till grov mordbrand.

Brandbomben placerades på restaurangens toalett i februari. Den antändes aldrig men enligt åklagarna har undersökningar visat att den hade kunnat fungera.

Försvaret hävdar att de åtalade männen ångrade sig och hade gjort bomben obrukbar.

Rättegången startade i förra veckan i Göteborgs tingsrätts säkerhetssal och på onsdagen försattes 19-åringen på fri fot.

På måndagen yrkade 18-åringens försvarare advokat Lars Schmidt på ett frisläppande. Och tingsrätten gick på samma linje. -Det finns ingen möjlighet för honom att undanröja bevisning, säger Lars Schmidt till TT. -Sedan är det frågan om fortsatt brottslighet. Den risken finns alltid att någon begår brott. Men det får vägas mot intrånget att sitta inlåst när man är så pass ung. Då överväger obehaget att sitta häktad och det var på den linjen tingsrätten gick. -Men man har inte uttalat sig i skuldfrågan. Om han fälls lär straffet inte bli alltför högt, den slutsatsen kan man väl dra. Rättegången fortsätter på tisdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro