ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt för uthängningar på nätet lever under skydd

Metro/TT · 22 Jan 2013
Uppdaterad 22 Jan 2013
Misstänk för sexuthängningar lever under skydd

Misstänk för sexuthängningar lever under skydd Foto: Scanpix


Sekretessen är högsta möjliga i ärendet där en 15-årig flicka misstänks ligga bakom kränkningar av unga på fototjänsten Instagram som ledde till samman-drabbningar strax innan jul i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

15-åringen hämtades i torsdags, detta sedan myndigheter i Kanada och USA hjälpt polisen att spåra personen bakom Instagramkontot. – Jag fick en chock när polisen dök upp. De tog med henne. Jag vet inte vad hon sagt, om hon erkänner eller förnekar, säger mamman till Gp.se.

Socialtjänsten har av säkerhetsskäl omhändertagit flickan som vistas på hemlig ort. Hennes mobil och dator har tagits i beslag, enligt Gp.se.

Tidningen skriver att polis har funnits på flickans skola, detta eftersom man befarade en upprepning av det tumult som uppstod i mitten av december sedan en 17-årig flicka felaktigt pekats ut som ansvarig för Instagramkontot. 

Varken åklagare Annika Boman eller flickans advokat Richard Axelsson vill gå in på hur 15-åringen själv ställer sig till anklagelserna om grovt förtal.

Förutom samtal med flickan väntar nu förhör med de drygt 50 personer som har anmält att de har blivit kränkta via Instagramkontot.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro