ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt föremål hittat vid bank i Västsverige – stor polisinsats

Hugo Ewald · 10 Jun 2017
Uppdaterad 11 Jun 2017
Ett stort område på cirka 100 kvadratmeter ska ha spärrats av.

Ett stort område på cirka 100 kvadratmeter ska ha spärrats av. Foto: OSM/Metro


En stor polisinsats ägde rum i Lerum under lördagen. Detta efter att ett föremål ska ha hittats intill banken. Avspärrningen är nu borta.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid 12:50-tiden under lördagen fick polisen larm om ett misstänkt föremål intill Swedbank i Lerum, rapporterar GT. Enligt polisen är det ännu oklart om vad det rör sig om för föremål.

Enligt källor till GT ska ett stort område, på cirka 100 kvadratmeter, ha spärrats av. Vid platsen befinner sig just nu 10 till 15 poliser.

– Vi har skickat dit enheter för kontroll. Vi är på plats och försöker skapa en bild av vad det kan vara för någonting, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst till GT.

Till GPsäger Tommy Nyman att det inte finns någon hotbild mot varken banken eller kommunhuset.

– Det finns inget hot i samband med det här på något vis, säger han till tidningen.

Vid 14:40-tiden har polisen kommit fram till att man inte kan utesluta att det rör sig om ett farligt föremål. Polisens bombskyddsgrupp har därför kallats till platsen, rapporterar GP.

Vid 17:40 meddelade polisen att de undersökt föremålet och avspärrningarna kom att hävas.

– Bombskyddsgruppen har undersökt det och eftersom det inte går att utesluta att det är farligt så är det säkrat med robot och ivägkört med vagn för att sprängas på säkert ställe, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen, till GP.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro